Guidade visningar: jordkonstverket Gravitational Ripples av Lea Porsager

16 June - 22 August, KL 18:00 - 18:45 Open arrangement

In the summer of 2019, Public Art Agency Sweden will be arranging guided tours of Gravitational Ripples. The tours mainly take place inside the work and offer an encompassing experience.

Välkommen på visning av Gravitational Ripples – Minnesvård efter Flodvågskatastrofen i Sydostasien 2004!

Jordkonstverket Gravitational Ripples av Lea Porsager invigdes våren 2018 på Djurgården i Stockholm. Under sommaren bjuder vi in till visningar av verket på Blockhusudden. Visningarna sker till stor del i verket och bjuder på en omslutande upplevelse. Det är ett permanent jordkonstverk i ständig förändring. Omgivna av verket som skiftar med naturen och över tid utgår visningarna från arbetsprocessen i skapandet av Gravitational Ripples och leder fram till frågan: Vad som händer i framtiden kring den levande platsen? Visningarna tar också fasta på konstnärens inspiration och idéer från ämnen som spiritualitet, vetenskap och konst. Idéer som vi reflekterar kring tillsammans.

Gravitational Ripples utgår från det kosmiska fenomen som Albert Einstein förutspådde redan år 1916. Det handlar om de pulserande rörelser som är en del av allt liv i universum, både i mikro- och makroformat. Fenomenet uppmättes vetenskapligt först hundra år senare och blev då en av 2016 års största vetenskapliga upptäckter. Verket söker förmedla de energier som uppstår när naturens krafter sätts i rörelse och samtidigt naturens egen förmåga att läka och återställa sår efter plötsliga händelser. Gravitational Ripples berättar om det ständiga och eviga samspelet mellan människa och natur.

Plats: Blockhusudden, Djurgården, samling vid Thielska Galleriets entré inomhus, visningen sker i Minnesvården.
Pris: Fri entré, anmäl dig gärna via formuläret nedan.
Tid:
Söndagen den 16 juni kl 14.00 (svenska)
Torsdagen den 11 juli kl 18.00 (svenska)
Söndagen den 11 augusti kl 14.00 (engelska)
Torsdagen den 22 augusti kl 18.00 (svenska)

Visningarna pågår ca 45 minuter med tillfälle för frågor. Guidar gör Inger Höjer Aspemyr, f.d. intendent för förmedling på Statens konstråd.

Gravitational Ripples är skapad av konstnären Lea Porsager tillsammans med Søren Assenholt, Synnøve B. Brøgger och Rasmus Strange Thue Tobiasen år 2018.

Verket har beställts av Statens fastighetsverk och Statens konstråd, och är utfört i samarbete med Kungliga Djurgårdens förvaltning. Minnesvården ägs och förvaltas av Statens fastighetsverk

Visningarna sker i samarbete med Thielska Galleriet.

Bokningen är stängd för detta evenemang.